nevjegykartya_tervezes_nyomtatas_plazacopy_siofok

Névjegykártya – Az üzleti kapcsolatok alapköve.

Kíváncsi vagy, hogy 2023-ban szükség van-e még nyomtatott névjegykártyára? Milyen hatása van napjainkban az üzleti világban? Mekkora marketing ereje lehet? Szükségem van rá egyáltalán? Nem elég, ha telefonon, e-mailben küldöm az elérhetőségeimet? Egy névjegykártya amilyen kis méretű, olyan nagy hatása lehet! Gyere, megmutatjuk hogyan!

Nincs. Két. Lehetőség.

Beszéljünk egy picit az első benyomásról. Itt indul(hat) el a varázslat. Viszont a felgyorsult üzleti életben ritkán adatik két lehetőség. Ezért mindent fel kell tenned az első benyomás elsöprő erejére. Itt dől el, hogy üzleteltek-e a jövőben vagy sem. Sok múlik rajta, el kell lőni az összes puskaporod. Pont a névjegykártyát hagynád ki a munícióból? 

Ne tedd! Egy jó névjegykártya az üzleti kapcsolatok alapköve, mert stílusa, kialakítása, minősége mind arra utal, hogy mennyire vagy elkötelezett a szakmai hozzáállásod mellett. Egy jó névjegykártya azonnal megkülönböztet versenytársaidtól.

Ma már minden digitális

Persze feltehetnéd a kérdést, hogy a mai, szinte teljesen digitális világban mi szükség van egy fizkailag megfogható, nyomtatott kártyára, amin az elérhetőségeid vannak. Elküldhetnéd e-mailben is, vagy csak simán telefonon egymás között megoszthatnátok. 

Természetesen ezek a csatornák is nagyon fontosak, de egy névjegykártya fizikailag a kézben tartva sokkal erősebb, valóságosabb élményt nyújt. Pont ettől emlékezetesebbet is.

A névjegykártya híd lehet a digitális világba

A névjegyeden meg tudsz jeleníteni egyedi QR kódot, ami számtalan információt tartalmazhat még a feltüntetett adataidon kívül is. Azonnal, telefonba menthető vCard formátum, vállalkozásod weblapjának címe, vagy vállalkozásod Google értékelésének elérhetősége. Ez csak pár dolog a rengeteg lehetőség közül. Így tudja majd partnered a fizikai kártyádat azonnal összekapcsolni a digitális világgal.

“Figyelj, felírom egy cetlire, az mindig van nálam, nem kell névjegykártya”

Figyelj, ne tedd. Komolytalan és nem mellesleg megrendelésektől eshetsz el. De inkább elmesélek egy történetet. 

Egyik kiskereskedő ügyfelünk mindig azokra a cetlikre írta írta fel a telefonszámát, amit a beszállítóitól kapott ajándékba. Ilyen kis ragasztott laponként letéphető jegyzettömbök voltak a beszállítója elérhetőségeivel, logójával megnyomtatva. (apropó, jegyzettömböt is tudunk, de ne kanyarodjunk el). Egy napon ügyfelünket telefonon kereste a beszállítója, hogy már egy ideje kiskereskedelmmel is foglalkoznak, és köszöni szépen az ajánlásokat, lett pár új ügyfele.

Bizony, akinek az ajándékba kapott, logózott cetlire írta fel a telefonszámát, már nem tőle vásárolt, hanem az ő beszállítójától… Azonnal jött is hozzánk rendes névjegykártyát készíttetni, a fecniket pedig örökre elfelejtette.

Akkor most vegyük sorra, mik egy jó névjegykártya előnyei

  • Professzionalizmus. A névjegykártya azonnal professzionalizmust sugároz. Persze csak  a megfelelően megtervezett, és minőségileg kifogástalanul elkészített névjegy. 
  • Gyors kapcsolatfelvétel. A névjegykártya tartalmazza az összes szükséges információt egy üzleti kapcsolat kialakításához, QR kód alkalmazásával pedig híd lehet a digitális világba. Egy konferencián nincs idő a telefonba pötyögni, csak átadod, a beszélgetés meg megy tovább.
  • Versenyelőny. Egy kreatívan és igényesen megtervezett névjegy mindig figyelemfelkeltő és emlékezetessé teszi átadóját. 
  • Marketing eszköz. Egy névjegykártya remekül kiegészülhet egyéb marketing funkcióval. Használd a másik oldalát mondjuk google értékelések gyűjtésére, időpontok felírására, vagy fő terméked, szolgáltatásod bővebb bemutatására, de kupon is lehet belőle. Tényleg csak a képzelet szab határokat.

Oké, most már nagyon szeretnék névjegyet magamnak és a munkatársaknak

Ha már idáig eljutottál, akkor jól döntöttél. Mutatom, milyen variációk közül választhatsz:

Szóval ha mostanában gyakran hazudtál, hogy pont most fogyott el a névjegyed, vagy cetlire írod a telefonszámod, mint a kiskereskedő ügyfelünk, esetleg eddig halogattad, hogy legyen, akkor ne várj tovább, gyere, segítünk. Megtervezzük és legyártjuk, nagyon rövid határidővel.

U.i.: Ha már van névjegyed, és eddig máshol gyártattad de nem igazán vagy elégedett, gyere próbálj ki bennünket, nem fogsz csalódni.